SITUACIONS IGUALS, ACTUACIONS DIFERENTS

Per tal de procurar defensar el patrimoni municipal, l’Ajuntament de Puigdàlber va aprovar comparèixer en el contenciós administratiu interposat pel Sr. Olivella. Però, l’equip de govern es va negar a presentar-se a l’altre contenciós administratiu; l’interposat pel Sr. Tutusaus. Tot hi que els dos contenciosos recorren la mateixa resolució i, per tant, afecten els interessos generals del municipi, l’equip de govern actua de forma oposada davant de fets iguals.

Actualment existeixen 2 recursos contenciosos administratius (a partir d’ara direm litigis) que afecten negativament al patrimoni municipal i els interessos generals de Puigdàlber. Un, el que va presentar el Sr. Olivella i, l’altre, el que va presentar el Sr. Tutusaus. Tots dos litigis son d’igual naturalesa per que van en contra de la resolució del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya de 27 de setembre de 2005.

El dia 10 de març de 2008 en sessió plenària es va acordar comparèixer en el litigi que va interposar el Sr. Olivella, atès que la Sra. Alcaldessa va justificar-ho considerant que és d’interès general que l’Ajuntament de Puigdàlber es personi en aquestes actuacions per la transcendència que el seu resultat pot tenir en la defensa del patrimoni de l’entitat.

El grup IUP va presentar una moció en la sessió plenària del dia 29 de setembre de 2008, per tal que, en defensa dels interessos municipals, l’ajuntament també compareixes en el recurs contenciós administratiu 525/2006, interposat pel Sr. Tutusaus i Otro, de la mateixa forma que s’havia acordat comparèixer en l’altre, en tant que, tal i com va justificar la Sra. Maria Elias :

          1.  aquest litigi també és d’interès general i,
          2.  també pot tenir transcendències negatives en el patrimoni municipal.
          3.  
A més a més, tots litigis 2 son d’igual naturalesa al anar en contra de
               la mateixa resolució.

Durant el debat i en la votació de la moció, l’Alcaldessa va haver d’abstenir-se a participar ja que el litigi en qüestió va ser presentat per persones amb vincles familiars directes. El nostre grup va fer una crida per tal que tots els regidors demostressin la seva credibilitat i la honorabilitat de les seves intencions. Es va demanar que votessin lliurement i a consciència coneixedors que, anteriorment, havien votat a favor de presentar-se en l’altre litigi.

Tot i els precedents, els regidors de CiU i PSC es van contradir i van votar en contra la moció. És a dir, van rebutjar que l’Ajuntament es pogués personar en el litigi interposat pel Sr. Tutusaus, que podria ser perjudicial per als interessos municipals, quan mesos abans van votar a favor de presentar-se en l’altre litigi. Existeixen raons per actuar de forma oposada davant la mateixa qüestió? El pretextos que van al·legar van ser varis :

          El 1er Tinent d’Alcalde va explicar que li interessava especialment el tema
          i volia que és sabessin més coses. Demanava esperar al proper plenari per
          aprovar-ho, quan la forma lògica de saber-ho tot és presentar-se al litigi,
          quan abans millor, per tal de començar a defensar el patrimoni municipal
          amb celeritat i coneixement de causa.

          El regidor Pere Ferrer demanava “treballar a poc a poc” i subratllava que
          fan les coses “molt a poc a poc”(els ciutadans prou que ho saben,
          lamentablement). I afegia que volia “treballar amb més informació sobre
          la taula”. Però si realment hi ha l’interès i la ferma voluntat de reunir tota
          la informació damunt la taula, l’única possibilitat és comparèixer en el
          contenciós presentat pel Sr. Tutusaus. Tot el demés son excuses.

Vistes les explicacions contradictòries (fins hi tot absurdes), atès que també es va dir que el litigi del Sr. Tutusaus semblava ser que estava aparentment aturat en el temps (tot i que en qualsevol moment pot demanar que es torni a posar en marxa i sigui executada la resolució), el vot en contra de l’equip de govern es podria interpretar mitjançant les següents hipòtesis :

          A.  “Donar” temps al Sr. Tutusaus per tal de conèixer la resolució
                del litigi del Sr. Olivella i saber si prospera favorablement als
                seus interessos, per tal d’aleshores reiniciar el seu procés amb
                total garantia, o bé,

          B.  “Donar” temps al Sr. Tutusaus per tal que pugui retirar el seu
                contenciós i així, ocultar al poble les seves veritables intencions
                (quan abans, estant a la oposició, el litigi els podia ser una eina 
                “lícita” per actuar a favor d’interessos polítics i/o personals,
                 i ara, els resulta una càrrega de conseqüències negatives).

Sigui com sigui, el vots contradictoris de l’equip de govern (vistos els precedents) i la negativa de que prosperés la moció, no il·lustren de forma honorable les intencions dels regidors, ni denoten transparència davant dos situacions iguals en les que s’han manifestat de forma absolutament oposada.

La Sra. Alcaldessa hauria de ser la primera persona interessada en defensar el municipi de qualsevol tipus de litigi que pugi afectar a l’Ajuntament, vingui d’allà on vingui. També hauria de ser la primera persona que no dubti en actuar igual davant de situacions sinònimes.

Impedint que l’ajuntament es personi en la causa interposada pel pare polític i pel marit de l’Alcaldessa (que alhora actua com el seu assessor), la mateixa Sra. Maria Elias ha creat dubtes sobre la seva honorabilitat. Altre cop han negat la transparència que asseguren pregonar.
 

Anuncis
Explore posts in the same categories: General, Urbanisme

Etiquetes:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: