PUJADA D’IMPOSTOS PER SOBRE DE L’INCREMENT DE L’IPC

En el Ple Ordinari de 18 de desembre vàrem demanar que la pujada de les taxes s’equiparés a l’increment de l’IPC, però l’equip de govern s’hi va oposar. L’alcaldessa fixa una pujada del 4,5%. És el segon any de legislatura i continuen agreujant la pressió fiscal amb pujades d’impostos, fins hi tot, en temps de crisi i de dificultats econòmiques per a les famílies.

El nostre grup va presentar al·legacions respecte a les ordenances fiscals que va aprovar l’equip de govern per al 2009. Davant de la voluntat d’apujar les taxes un 4,5%, vàrem demanar una pujada del 2,5% (equiparable a la previsió de l’IPC).

Creiem que en moments de crisi no és de justícia que l’equip de govern pugi les taxes un 100% per damunt de l’IPC. Estàvem disposats a consensuar la nostra proposta, i fins i tot a arribar a un terme intermedi.

L’equip de govern s’hi ha oposat, i pel 2009 la pujada d’impostos serà el doble de l’IPC.

També vàrem demanar arribar a un acord per reduir el coeficient que grava sobre l’Impost de Bens Immobles (IBI). Atès que a partir del 2009 entren en vigor els nous valors cadastrals amb un increment mig del 300%, demanàvem que el coeficient es baixés del 0,85 al 0,7o.

Hi ha el precedent que la majoria de municipis que fan una revisió cadastral aprofiten aquest moment per rebaixar considerablement aquest tipus de gravamen.

Però tot i que les famílies es troben en plena recessió econòmica i que l’ajuntament recaptarà més diners gracies als nous valors cadastrals,

l’equip de govern s’hi ha oposat i no ha volgut consensuar un valor més raonable. Puigdàlber seguirà tenint un dels coeficients més alts.

Anuncis
Explore posts in the same categories: Economia, General, Sessions Plenàries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: