PUIGDÀLBER DIU NO A DEMANAR UN CRÈDIT MILIONARI.

Per primer cop es trenca la unitat de vot de l’equip de govern i els grups decideixen, per majoria, rebutjar el crèdit bancari que volia demanar Convergència. El grup d’IUP vol que es faci efectiu l’import que cal abonar al l’antic propietari dels terrenys de la Sala Polivalent, però NO a costa de demanar crèdits bancaris que repercutirien en les butxaques dels veïns i veïnes, a més d’hipotecar econòmicament l’Ajuntament fins l’any 2020.

La sol·licitud del crèdit que volia demanar l’Alcaldessa és rebutjada per majoria. Els grups que hi van votar en contra exposen altres vies per fer front el pagament. No existeix una sola forma per resoldre el conflicte i el nostre grup defensa únicament les tesis que no perjudiquen econòmicament al poble.

La nostra proposta passaria per posar a subhasta pública part de la zona expropiada i/o fer una negociació amb l’antic propietari aprofitant el POUM per compensar a l’expropietari. Son fórmules que evitarien demanar un Crèdit que asfixiaria al poble amb una pujada d’impostos (taxes) i permetrien abonar l’import corresponent.

Tenint en compte que dels 10.000m² expropiats el poble no en tenia cap inicialment, la venta de parcel·les procedents del mateix terreny no implica la pèrdua de patrimoni (com s’encaparra repetir i repetir el grup de CDC), sinó que significaria passar dels 0m² que tenia l’Ajuntament l’any 1995, a uns 8.400m² finals.

També cal mencionar que, des del primer moment, l’Alcaldessa no ha comptat amb la resta de grups per mirar de trobar una solució consensuada. Ni tant sols per informar-nos en el més mínim del que estaven fent al respecte. Ho ha portat tot de forma unilateral, existint irregularitats de fons, com per exemple:

1. La ocultació de dades patrimonials als tècnics de la Diputació encarregats d’elaborar l’informe econòmic i financer que avalaria la necessitat d’un crèdit.

2. La Comissió Especial de Comptes, encarregada d’examinar, estudiar i d’informar dels comptes de l’ajuntament que després s’han d’aprovar per Plenari, va ser convocada de forma improcedent. No se’ns han facilitat les actes i les seves resolucions poden no tenir validesa legal.

Resulta inversemblant que l’únic cop que se’ns ha convocat per parlar d’un tema tant important va ser mitja hora abans del mateix Ple. Resulta inacceptable que s’adrecessin amb un to imperatiu, amb coacció, i que amb anterioritat hagin silenciat oportunament qualsevol novetat al respecte.

L’Alcaldessa va afirmar que “aquest crèdit és un regal” ¿¿¿…??? Algú creu que els bancs donen diners a compte de res? Cal tornar-los o SÍ, o SÍ. Amb interessos, també. I sobretot cal tenir la capacitat de retornar fins l’últim cèntim. I ja hi tornem a ser, d’on sortirien els diners per retornar el Crèdit??? Si els diners els han de posar els veïns i veïnes, AIXÒ NO ÉS CAP REGAL.

Mitjançant les seves formes, l’Alcaldessa no pot exigir la unitat de vot, més quan a tots ens ha volgut mantenir al marge, desinformats, s’han produït irregularitats, no ha presentat els informes li hem requerit, no ha respost els recursos de reposició, i quan sap que la seva proposta endeuta a Puigdàlber.

Per arribar a solucions definitives cal convocar una taula rodona a on exposar cada proposta, debatre-la conjuntament, encertar en oferir el millor acord pel municipi (també per l’antic propietari), i aprovar-la sense deficiències de forma.

Anuncis
Explore posts in the same categories: Economia, General, Sessions Plenàries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: