ACTITUDS INQUISITORIES AMB DESGOVERN

El grup de CIU de Puigdàlber executa una moció infundada en contra de les actuacions del govern de fa 7 anys, a on encobreixen la voluntat de fer retrets personals i jutjar políticament les decisions que el Sr. Carrera, a títol personal i no com a càrrec electe, va prendre com a ciutadà de Puigdàlber i antic propietari d’un bé immoble ubicat al Pla del Penedès. L’Alcaldessa de Puigdàlber ha adoptat una postura inquisitòria a on persegueix per la via política, els drets individuals i les llibertats personals fomentant la crispació. Els ciutadans que puguin pensar de forma diferent a com ho fa el grup de Convergència son tractats d’heretges i criticats despietadament, amb una acurada tergiversació dels fets, sense fonaments de dret i amb una manipulació de la opinió pública. Tot plegat s’explicaria com: un intent desesperat de desviar l’atenció davant la greu situació de desgovern que viu Puigdàlber, com a excusa per amagar el greus problemes que s’han succeït en el seu mandat i les mesures impopulars que ha pres la Sra. Maria Elias, com a Alcaldessa.

Definició de Moció : Judici emès contra el govern, contra la direcció d’un organisme o d’una comunitat, per una actuació o una decisió que hom considera desencertada.

  PER TANT, LES MOCIONS ÚNICAMENT ES PODEN ADREÇAR CAP A DECISIONS DE GOVERN. ELS SEGÜENTS 12 PUNTS DEMOSTREN LA MANCA DE FONAMENTS DE LA MOCIÓ APROBADA PER CIU I LA TERGIVERSACIÓ DELS FETS DE FA MÉS DE 7 ANYS :

 1. Aquesta moció amaga la veritable intenció de l’Alcaldessa. La moció diu que es pretenen jutjar unes actuacions de govern (el contenciós amb el Pla), però el contingut de la mateixa es centra únicament en atacar els drets personals dels ciutadans (com la llibertat d’un veí o veïna a interposar un recurs).

 2. El ciutadà Sr. Manel Carrera va interposar un recurs a l’Ajuntament del Pla, davant el pagament d’una plusvàlua. Va interposar-lo a títol personal, mai com a alcalde o càrrec polític. L’Ajuntament del Pla era l’única entitat que podia reclamar el cobrament de la mateixa, però mai ho va fer i va prescriure.

 3. Per tant, presentar una moció que encobreix un judici a un ciutadà que exerceix lliurement el seus drets individuals és una gravíssima equivocació. Només per aquest fet la moció no te fonament de dret i l’haurien d’haver retirat. Els ciutadans son lliures i tenen drets individuals: no s’els pot presentar mocions. El grup de CIU, conscientment ha jutjat a un ciutadà per la via política, creant un precedent insòlit al extralimitar-se de les seves funcions.

 4. Aquest fet insòlit obre les portes a que qualsevol veí de Puigdàlber pugi ser atacat políticament pel grup de CIU, simplement per actuar o pensar de forma diferent. Barrejar decisions polítiques aprovades per unanimitat, amb els drets dels ciutadans és una greu contradicció. Suposa un error fatal, i es demostra que aquesta moció sense fonament és un fet maquiavèlic.

 5. Que l’Ajuntament de Puigdàlber reclami el cobrament d’un impost que un ciutadà ha d’abonar a un altre municipi (al Pla del Penedès), significa que s’està intentant apoderar d’unes competències que no li pertoquen, i així queda manifestat públicament amb la moció que l’Alcaldessa (la Sra. Maria Elias) i el grup de Convergència, van aprobar.

 6. Fent referència al contenciós que es va interposar a l’Ajuntament del Pla, els fets que es pretenen jutjar van permetre a Puigdàlber annexionar els barris de Mas Moré i l’Empalme. Barris que rebien els serveis del nostre municipi. Des de l’any 1975 l’Ajuntament del Pla tenia la obligació de transferir, a Puigdàlber, determinats impostos recaptats en aquests barris, però mai ho va fer. Per tant, aquesta era una situació que provocava una gran càrrega econòmica per al nostre poble i era un fet al que calia posar-hi remei.

 7. Però és que a més a més, l’impost de plusvàlues no es trobava en el paquet d’impostos que el Pla havia de cedir a Puigdàlber. Per tant, queda palès un cop més que la manca de fonaments de la Sra. Alcaldessa en aquesta moció i, el que sembla, és pretenguin defensar els interessos d’altres municipis i no els dels habitants de Puigdàlber.

 8. Seguint amb el contenciós que es va interposar a l’Ajuntament del Pla, remuntar-se a jutjar les actuacions d’un govern de fa més de 7 anys no te cap sentit, no és procedent, no te transcendència i no porta enlloc (és perdre el temps en comptes de treballar per al poble). El grup de CIU pretén jutjar fets del passat aprovats en un plenari per tots els regidors del consistori. Tot i que el contenciós no va prosperar (però tampoc es van haver d’assumir les costes del judici), aquesta va ser una eina més per tal de resoldre el conflicte en favor del nostre municipi.

 9. El grup de CIU, com a membre de l’equip de govern, és qui ha de governar i prendre les decisions podent-se equivocar. El seu grup és qui, per aquesta condició, podria ser motiu de moció, però és qui, irracionalment, presenta una moció vers uns fets que han permès a Puigdàlber resoldre aquella situació insostenible i sobretot injusta.

 10. Persones vinculades a l’Alcaldessa o al seu grup varen intentar empresonar a l’alcalde Manel Carrera per un simple error administratiu d’enumeració de registres d’entrada. Bé sap el seu assessor, o l’assessor del seu grup, que els fets que pretenen denunciar en aquesta moció no es sustenten per la via judicial, ja que de ser així, segurament haguessin utilitzat aquesta via. Per tant, si no hi ha fonament legal, aquesta moció demostra la política de l’absurd que practiquen.

 11. L’ajuntament de Puigdàlber tampoc pot reclamar el cobrament d’unes plusvàlues que, PER LLEI, només li corresponien al Pla. Per que si ho fan, se’ls ha d’exigir que no es contradiguin i tornin a intentar recuperar totes les taxes i impostos que el Pla va deixar de transferir a Puigdàlber des de 1975. La Sra. Alcaldessa hauria de deixar de fer retrets personals i d’avivar la flama d’un enfrontament amb el Pla.

 12. El grup de CIU hauria de deixar de mirar sempre el passat i evitar de ser tant contradictori : Reclamant unes plusvàlues que només corresponien al Pla, estan aprovant positivament que aquell contenciós era del tot necessari per a Puigdàlber i que aquesta moció és una farsa. Mirar al passat és la excusa dels governs covards.

A l’Alcaldessa li resulta senzill mirar de confondre a les persones. Al no existir delicte, utilitza la via del descrèdit i dels atacs personals amb noms i cognoms. Els dos únics regidors amb menys de 2 anys al càrrec també n’han estat víctimes. No cal que recordem la carta que va fer arribar a tots els veïns i veïnes a on els acusava d’uns deutes que es remunten a 1995 i que cap dels dos ha generat (ens referim a l’expropiació dels terrenys de la Sala Polivalent a on es señala a un regidor del PSC i a un de IUP). El regidor de IUP afectat va tenir una reunió amb la Sra. Maria Elias, però l’Alcaldesa no ha sabut rectificar.

L’Alcaldessa pregona a tort i a dret el respecte, el bon ambient entre les persones, el respecte entre els veïns i veïnes del poble, la cordialitat, el diàleg… però un cop més, ara, i amb aquesta moció, mostra públicament que te una dedicació plena en assenyalar persones, desprestigiar-les i provocar la crispació.

El grup de CIU cerca la provocació i mira de traslladar la crispació cap a la població. Tant és així que en el seu bloc de internet no expliquen res de les tasques polítiques que fan per Puigdàlber. Hi han escrit més de 10.615 paraules en les que no citen cap projecte de present i cap iniciativa de futur, ni la més mínima tasca de govern. Tant sols és un mitjà de crítica despietada.

A CIU els resulta senzill criticar, ho feien abans i ho continuen fent tot i NO estar a l’oposició. Els resulta difícil treballar. I treballar és el que va fer el nostre grup quan governava. Treballant vàrem aconseguir resoldre un conflicte que perjudicava greument el nostre poble, però per a vostès avui és motiu d’una moció infundada.

Treballar políticament implica governar sense parar, analitzar les necessitats, estudiar projectes de futur, prendre decisions i córrer risc d’equivocar-se. Tenim la sensació que l’Alcadessa s’ha dedicat obsessivament, casi exclusivament, a remenar mil i un cops els arxius de l’Ajuntament descuidant els afers diaris del municipi. No ha trobat res i ha perdut un temps valuós que no han invertit en favor del poble. El nostre grup demana, en nom de Puigdàlber, que l’Alcaldessa i el seu equip s’arrisqui a treballar en positiu.

En resum direm que aquesta moció és una maniobra de l’Alcaldessa en la que pretenen desviar l’atenció vers la manca de capacitat per governar. El grup de CIU utilitza qualsevol excusa per intentar amagar els greus problemes que s’han anat succeint en el seu mandat :

1. Dimissió del Tinent d’Alcalde (regidor de CIU),

2. Renuncia al càrrec de dos secretaris-interventors,

3. Greus conflictes laborals,

4. Denúncies que ha rebut l’Ajuntament al demorar pagaments, etc.

L’Alcaldessa ha tergiversat uns fets per presentar una moció sense fonaments, i s’interpreta que l’ha utilitzat en un intent premeditat de desviar l’atenció pública davant les mesures impopulars que ha pres :

1. Pujades d’impostos, aquest cop fins hi tot triplicant el valor de l´IPC,

2. La desproporcionada revisió cadastral que va impulsar,

3. La voluntad de demanar crèdits milionaris sense estudiar alternatives més positives, etc…

Recordem que un cop vàrem demanar a l’equip de govern que, després de determinats fets, seria convenient elaborar una ordenança de civisme. I recordem que la resposta de l’Alcaldessa va ser “feu-la vosaltres”. És a dir, que treballem nosaltres… Així que no s’ofengui, Sra. Maria Elias, si li exigim que sigui vostè qui, com a govern, es posi a treballar; això és el que espera el poble. No s’ofengui si li preguem que es centri en assumptes positius per al futur del poble de Puigdàlber, sense descuidar el dia a dia. I li demanem, que no tracti de desviar l’atenció de la gent amb mocions que, com ha vist, son contradictòries i absolutament improcedents.

IUP demana a l’Alcaldessa que enterri la destral de guerra, que deixi de fer d’analista del passat i d’emetre judicis inerts. Que deixi d’analitzar tant i tant, si les coses es podien haver fet de forma diferent, per que la tasca que te encomanada no és aquesta, sinó la de procurar que les coses, avui i demà, es facin el millor possible. Per tant, amb qui hauria de ser un xic més crítica i exigent és amb vostè mateixa.

En breu publicarem la resposta donada pel Sr. Carrera, en la seva intervenció en el punt 5 de l’ordre del dia del darrer ple, referent a la moció aprovada per l’Alcaldessa.Anuncis
Explore posts in the same categories: General, Sessions Plenàries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: